Η Baliotis Nature Trail ξεκίνησε το 2015 από τον αθλητή της Dynafit Greece, Σταύρο Μπαλιώτη. Ύστερα από παρότρυνση φίλων, για την δημιουργία κάτι φρέσκου, μοντέρνου και ίσως διαφορετικού για τα ελληνικά δεδομένα, ο Σταύρος Μπαλιώτης, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και γυμναστής στο επάγγελμα δημιούργησε την ομάδα, η οποία μπορεί να εξειδικεύεται στο ορεινό τρέξιμο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αθλητές της, οι οποίοι ασχολούνται με την άσφαλτο και τα ultras.
«Το βουνό σε γυμνάζει πολύπλευρα. Εκεί ‘πάνω δεν μετράει μονάχα η αερόβια λειτουργία σου, δεν αρκεί να είσαι γρήγορος ή μόνο δυνατός. Χρειάζεσαι έναν συνδυασμό πραγμάτων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, και τον απρόβλεπτο παράγοντα! Το τερέν, η υψομετρική, ο καιρός, το μονοπάτι, η τροφοδοσία, η εποχή… Είναι τόσα πολλά που παίζουν ρόλο όταν πας να τρέξεις στο βουνό».
Στην Baliotis Nature Trail τα προγράμματα εξατομικεύονται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα του καθενός. «Δε μπορεί κάποιος να σου αλλάξει τη ζωή για να τρέξεις και δε θα πιεστείς κατ’ αυτόν τον τρόπο». Το τρέξιμο δεν πρέπει να είναι υποχρέωση ή αγγαρεία! Απώτερος σκοπός είναι η άθληση, κάτι το οποίο διασκεδάζει το άτομο αλλά συνάμα βοηθάει και την υγεία του!
«Πιστεύω πως όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει να λειτουργεί ομαδικά και να γυμνάζεται ομαδικά. Είναι πολύ σημαντικό! Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει ισορροπία στην άσκησή του. Αποφεύγει τις υπερβολές και σίγουρα γλιτώνει από την υπερκόπωση και τα λάθη που οδηγούν σε επίπονους τραυματισμούς. Βελτιώνει την απόδοσή του και επιτυγχάνει γρηγορότερα τους στόχους του».
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις, μπορεί κάποιος εύκολα να επικοινωνήσει με τις σελίδες της ομάδας σε facebook & Instagram ή απευθείας με email στο staurosgym@hotmail.com