NAME:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΤΣΙΟΣ

DISCIPLINE:
ΣΚΙ

HOMETOWN:
ΒΟΛΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ

CURRENTLY LIVING:
ΒΟΛΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ

BIRTHDATE:
5/01/2010

Σύντομο βιογραφικό, λίγες λέξεις που σε ορίζουν ως αθλητή και ως άτομο:

Από πολύ μικρός άρχισα να αγαπάω τον αθλητισμό. Έχω πολύ ενέργεια και πάθος για κάθε άθλημα, είτε αυτό είναι να παίζω ποδόσφαιρο με φίλους, είτε να προπονηθώ για το άθλημά μου. Μεγαλώνοντας σε ένα πλεονεκτικό οικογενειακό περιβάλλον, έμαθα να αγαπώ τη φύση, τη θάλασσα και το βουνό. Όποτε μου παρουσιαστεί ευκαιρία θα είμαι ο πρώτος που θα συμμετέχω σε αθλητικές δραστηριότητες και θα κοινωνικοποιηθώ για να γνωρίσω καινούριο κόσμο

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το άθλημά σου;

Η ενασχόληση μου με το άθλημα ξεκίνησε στην ηλικία των τεσσάρων ετών λόγω του πατέρα μου, ο οποίος είναι προπονητής σκι . Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου όλοι κάνουμε σκι είχα την τύχη λοιπόν, από μικρή ηλικία να βρίσκομαι σε επαφή με το άθλημα και να περιτριγυρίζομαι από επαγγελματίες.

Τι σου αρέσει περισσότερο στο άθλημά σου;

Λατρεύω την αίσθηση του αέρα πάνω μου. Επίσης, λόγω εμπειρίας και εξοικείωσης μου αρέσει πολύ να αναπτύσσω ταχύτητες μιας και ανεβαίνει η αδρεναλίνη.

Ποια είναι τα χόμπι σου, το επάγγελμα σου εκτός του αθλητισμού σου;

Γενικότερα είμαι αθλητικός τύπος. Από μικρός παίζω τακτικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Επίσης, ασχολούμαι με την ιστιοπλοΐα, αφού την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκομαι σε νησί. Η θάλασσα μου αρέσει όσο και το βουνό. Εκτός του αθλητισμού, ασχολούμαι και με τη μουσική. Συγκεκριμένα παίζω ντραμς επειδή μου αρέσει ο ρυθμός και έτσι μπορώ να εκτονωθώ. Ένας ακόμα θεσμός που συγκρατώ από μικρός είναι η συμμετοχή μου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ όπου έμαθα να συνεργάζομαι, να συνυπάρχω με άλλους. Αλλά και να αξιοποιώ ότι ευκαιρίας μου δίνεται.

Ποιος ή τι σε εμπνέει;

Εμπνέομαι από αναγνωρισμένους σκιέρ, τον Henrik Kristoffersen και τον AJ Ginnis, οι οποίοι έχουν καταφέρει να είναι στις πρώτες θέσεις στο παγκόσμιο κύπελλο. Παρακολουθώ την καθημερινότητα τους και τον τρόπο ζωής τους. Μου δίνουν κίνητρο να γίνομαι όλο και καλύτερος. Το πρότυπό μου από μικρός όμως ήταν ο πατέρας μου που με βοηθάει και με εμπνέει να συνεχίσω δυναμικά την πορεία μου στον αθλητισμό.

Περιγράψτε μας την τέλεια μέρα σας:

Η τέλεια μέρα για μένα περιλαμβάνει γυμναστική. Ξυπνάω το πρωί και απολαμβάνω το θρεπτικό πρωινό μου. Στη συνέχεια οργανώνω το πρόγραμμα της ημέρας. Συνήθως, πηγαίνω στο γυμναστήριο και προπονούμαι απογευματινές ώρες, αφού έχω ολοκληρώσει τα σχολικά μου καθήκοντα. Το βράδυ χαλαρώνω και ξεκουράζομαι νωρίς..

Επιτεύγματα & Μελλοντικά πρότζεκτ:

Έχω κατορθώσει να είμαι πρώτος πανελλαδικά στην κατηγορία μου. Επιπλέον, έχω συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του εξωτερικού διότι με ενδιαφέρει πολύ να συλλέγω εμπειρίες σχετικές με το άθλημα και να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου. Όλα όσα έχω καταφέρει απαιτούν θυσίες, όπως και λιγοστός ελεύθερος χρόνος και συχνές μετακινήσεις για περαιτέρω προπονήσεις, καθώς δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει τις εγκαταστάσςεις και το χιόνι που χρειάζεται ένας αθλητής για να κάνει σωστά την προπόνησή του.