ΟΝΟΜΑ:
ΖΩΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

ΑΘΛΗΜΑ:
ΤΡΕΞΙΜΟ ΒΟΥΝΟΥ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
ΑΘΗΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
6/2/1997

Σύντομο βιογραφικό,λίγες λέξεις που σε ορίζουν ως αθλητή και ως άτομο:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1997 και μεγάλωσα στη Βέροια όπου και τελείωσα το λύκειο. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών Επιστήμη Υλικών. Γνωρίζω Αγγλικά και Γερμανικά. Οι λέξεις που με χαρακτηρίζουν είναι: εργατική, υπομονετική, επικοινωνιακή , επίμονη, να ταξιδεύω.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το άθλημα σου;

Με το τρέξιμο ασχολήθηκα για πρώτη φορά στην ηλικία των 9 χρόνων όπου ανήκα στην ομάδα στίβου Βέροιας όπου έτρεχα μεσαίες αποστάσεις (1000μ,3000μ) και βάδην. Εκείνο όμως που με ενδιέφερε ήταν οι αγώνες βουνού. Στα 15 μου έτρεξα τον πρώτο αγώνα βουνού και από τότε το τρέξιμο βουνού μπήκε στην ζωή μου. Τα τελευταία 3 χρόνια προπονούμαι συστηματικά και παίρνω μέρος σε αγώνες.

Τι σου αρέσει περισσότερο στο άθλημά σου;

Αυτό που μου αρέσει στο τρέξιμο βουνού είναι η ελευθερία που μου προσφέρει . Με συναρπάζει το γεγονός ότι μια τόσο απλή κίνηση μπορεί να σε οδηγήσει στο να εξερευνήσεις τόσο όμορφα μέρη και να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός νέου τρόπου ζωής κοντά / για τη φύση.

Ποια είναι τα χόμπι σου, το επάγγελμα σου εκτός του αθλητισμού σου;

Εκτός από το τρέξιμο ασχολούμαι και με το ποδήλατο βουνού , την κολύμβηση, το snowboard και η καινούργια μου αγάπη είναι το ορειβατικό σκι. Εκτός όμως από τα αθλήματα μου αρέσει πολύ η φωτογραφία με την οποία ασχολούμαι ερασιτεχνικά.
Έχω δουλέψει ως εκπαιδευτής ποδηλασίας σε παιδιά μικρής ηλικίας , εθελοντικά φωτογράφος στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Protect Aoos και γραμματειακή υποστήριξη σε αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας.
Όσον αφορά την επιστήμη που έχω σπουδάσει δεν έχω ασχοληθεί ακόμη επαγγελματικά.

Ποιος ή τι σε εμπνέει;

Για εμένα έμπνευση ήταν πάντα η οικογένειά μου και η αγάπη της για τη φύση σε οποιαδήποτε μορφή της . Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρή ηλικία να πηγαίνουμε σαν υποστήριξη σε αγώνες βουνού που συμμετείχε ο πατέρας μου . Η ατμόσφαιρα που υπήρχε αλλά και τα μέρη που βλέπαμε και πηγαίναμε με έκαναν να θέλω να βρίσκομαι συνέχεια είτε στα βουνά είτε στη θάλασσα και να κάνω κάποια δραστηριότητα.

Περιγράψτε την τέλεια μέρα σας:

Η τέλεια μέρα για μένα είναι να βρίσκομαι με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα σε κάποιο βουνό. Να ξεκινώ τη μέρα μου με ένα μεγάλο τρέξιμο εξερευνώντας καινούργια μονοπάτια . Όταν επιστρέφω να ετοιμάζω ένα γεύμα και να το απολαμβάνω με ωραία θέα . Το απόγευμα θα υπάρχει ξεκούραση με ένα βιβλίο ή κάποια ταινία και στην συνέχεια μια βόλτα με παρέα. Στο τέλος της μέρας θα βλέπω τον ουρανό ξαπλωμένη στην αιώρα μου.

Επιτεύγματα & μελλοντικά πρότζεκτ:

2017
3η «Panachaiko trail» 14χλμ
14η «Στα Χνάρια της Αρκούδας» 20χλμ

2018
3η « Iti trail race» 15χλμ
3η γενικής «Panachaiko trail» 14χλμ
12η « Στα Χνάρια της Αρκούδας» 20χλμ
2η «Kaliakouda trail race» 13χλμ
1η στην κατάταξη κυπέλου «Run Cup Challenge 2018» στην κατηγορία semi trail.

2019
3η « Taygetos Challenge » 20χλμ
2η « Tihio Race » 20χιλ
5η «Στα Χνάρια της Αρκούδας» 20χλμ
3η « Στην Κόψη Των Αετών » 14χλμ
1η « Ηράκλειος Άθλος » 21χλμ

2020
2η « Salomon Mountain Cup » 11χλμ