ΟΝΟΜΑ:
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΘΛΗΜΑ:
ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
25/4/1984

YouTubeBlogger

Σύντομο βιογραφικό,λίγες λέξεις που σε ορίζουν ως αθλητή και ως άτομο:

Ονομάζομαι Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος και oι πρώτες μου σπουδές είναι πάνω στη Φυσική, ενώ στη συνέχεια αποφοίτησα από το Τμήμα Μηχανικός Υπολογιστών, και αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το τρίτο μου πτυχίο στην σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στις υπαίθριες δραστηριότητες. Ωστόσο, η αγάπη μου για το περιβάλλον με ώθησε να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό με τίτλο “Φυσική, Χημεία και Μετεωρολογία της Ατμόσφαιρας” στο Παρίσι και στη συνέχεια, απέκτησα και το μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ, με τίτλο “Κατάλυση και προστασία του περιβάλλοντος”.

Ασχολούμαι κυρίως με το ορεινό τρέξιμο και στο παρελθόν, είχα ασχοληθεί με τα αθλήματα του τένις και του ποδοσφαίρου. Σαν αθλητής αυτό που θα με χαρακτήριζε είναι το πάθος μου για τα βουνά, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς είναι μεγάλη η αγάπη που τρέφω για το ορειβατικό σκι, το ποδήλατο είτε αυτό περιλαμβάνει σκληρές προπονήσεις με φίλους είτε απολαμβάνοντας καινούριες διαδρομές. Μου αρέσει να προπονούμαι “σκληρά”, όχι μόνο για να πετυχαίνω καλούς χρόνους αλλά και για να μπορώ να απολαμβάνω με μεγαλύτερη ευκολία τις διαδρομές στη φύση. Θεωρώ ότι η γνώση είναι δύναμη, και γι’ αυτό προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου. Ως εκ τούτου δημιούργησα μια ομάδα, με τίτλο “Mountain Training Solutions”, γύρω από το ορεινό τρέξιμο και όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την φυσική κατάσταση των ασκούμενων.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το άθλημα σου;

Η ενασχόληση μου με το ορεινό τρέξιμο, ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, το 2012, έπειτα από την παρότρυνση φίλων, οι οποίοι είχαν την εμπειρία του ορεινού τρεξίματος, αφού είχαν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη δραστηριότητα για χρόνια. Παρόλα αυτά, η αγάπη μου για την φύση είχε αρχίσει από μικρή ηλικία ξεκινώντας με ορειβασία και αναρρίχηση.

Τι σου αρέσει περισσότερο στο άθλημά σου;

Η θέα που έχω φτάνοντας στην κορυφή ενός βουνού ή λόφου νομίζω είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που αποκομίζω. Επίσης, η αίσθηση της ελευθερίας που αισθανόμαστε οι αθλητές του ορεινού τρεξίματος ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή με το φυσικό μας περιβάλλον.

Ποια είναι τα χόμπι σου, το επάγγελμα σου εκτός του αθλητισμού σου;

Τα χόμπι μου είναι κυρίως, γύρω από τον αθλητισμό. Όλες οι δραστηριότητες που με φέρνουν σε επαφή με την φύση αποτελούν ενδιαφέροντα για εμένα, θα ξεχωρίσω το ορειβατικό σκι, το ποδήλατο δρόμου αλλά και το ποδήλατο βουνού. Στο επαγγελματικό κομμάτι αυτή την χρονική περίοδο απασχολούμαι στην δημόσια εκπαίδευση.

Ποιος ή τι σε εμπνέει;

Αυτό που με εμπνέει περισσότερο είναι οι φίλοι μου και τα μέλη της ομάδας μου, είναι αυτοί που θα μου δώσουν το κίνητρο σε κάθε προπόνηση.

Περιγράψτε την τέλεια μέρα σας:

Η τέλεια μέρα για εμένα είναι να βρεθώ με τους φίλους μου σε ένα από τα μεγάλα βουνά της χώρας μας και να απολαύσω την ηρεμία και την θέα που μου προσφέρει η κορυφή του βουνού.

Επιτεύγματα & μελλοντικά πρότζεκτ:
Επιτεύγματα:

  • 3η θέση στο πρωτάθλημα Skyrunning Greek Series 2017
  • 1η θέση στον αγώνα Ultra Ursa Trail 100km 2019 (ρεκόρ διαδρομής)
  • 4η θέση στον αγώνα Zagori Mountain Running TERA 80 km 2019
  • 1η θέση στον αγώνα Lost Trail 57km 2019 (ρεκόρ διαδρομής)

Μελλοντικά Πρότζεκτ:

  • Γρήγορη Διάσχιση της Βόρειας Πίνδου με ορειβατικά σκι και ποδήλατο
  • Συμμετοχή στον πολυήμερο αγώνα Transalp Race
  • Συμμετοχή στον αγώνα Ohrid Ultra Trail 2020