ΟΝΟΜΑ:
ΑΣΗΜΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΟΥ

ΑΘΛΗΜΑ:
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΚΙ, ΤΡΕΞΙΜΟ ΒΟΥΝΟΥ, ΤΡΙΑΘΛΟ, ΤΕΝΙΣ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:
ΛΑΜΙΑ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
ΛΑΜΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
30/11/1979

YouTube

Σύντομο βιογραφικό,λίγες λέξεις που σε ορίζουν ως αθλητή και ως άτομο:

Πολυσχιδής και περίεργη στον αθλητισμό, ψάχνω πάντα για νέες προκλήσεις σε πεδία που μέχρι χθες ήταν άγνωστα για μένα, γιατί η βασική μου αρχή είναι πως προορισμός του ανθρώπου είναι να ζει έντονα, να γνωρίζει πολλά και να αφήνει ένα θετικό στίγμα στην πορεία του. Η αποτυχία αφήνει πικρή γεύση κι επειδή λατρεύω τις ωραίες γεύσεις δεν τα παρατάω εύκολα στη ζωή μου, έχοντας σαν πιο δυνατό όπλο μου την πίστη και την επιμονή στους στόχους μου.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το άθλημα σου;

Το 2014

Τι σου αρέσει περισσότερο στο άθλημά σου;

Η αυτοπεποίθηση που σου χαρίζει ο αθλητισμός ο ίδιος βασικά! Το κάθε άθλημα δίνει ξεχωριστά ερεθίσματα και σε βοηθά να προχωρήσεις παρακάτω. Ασχολούμαι με αθλήματα που πραγματώνονται στη φύση, γιατί τυχαίνει να αγαπώ την ελευθερία και την ανεξαρτησία που βιώνεις εκεί. Επιπλέον, η μοναχικότητα των υπερασποστάσεων στα βουνά θεωρώ πως είναι στοιχείο σημαντικότερο από την ταχύτητα. Είναι η δύναμη της αντοχής και η μεγάλη διάρκεια σε ότι κάνεις στα βουνά αλλά και η ετοιμότητα που χτίζεις μέσα σου διαρκώς, για να αντιμετωπίσεις το άγνωστό, το απρόοπτο, που καραδοκεί στις πολυήμερες προσπάθειες.

Ποια είναι τα χόμπι σου, το επάγγελμα σου εκτός του αθλητισμού σου;

Εργάζομαι σε καρδιολογικό ιατρείο. Λατρεύω να περνάω χρόνο με τις δύο κόρες μου, αγαπώ την ζωγραφική, την κηπουρική, τις βόλτες με τα σκυλάκια μου, που αν και σύντομες μου χαρίζουν ηρεμία ψυχής κι ένα χαμόγελο.

Ποιος ή τι σε εμπνέει;

Το άγνωστο, που ξέρω πως υπάρχει κάπου εκεί έξω και με περιμένει να το ανακαλύψω.

Περιγράψτε την τέλεια μέρα σας:

Πρωινή προπόνηση στο βουνό, αμέσως βουτιά στη θάλασσα και κολύμπι, στη συνέχεια βόλτα με το ποδήλατο με αρκετούς ανήφορους και τελειώνοντας ένα υπέροχο παγωτό, βλέποντας τον ήλιο να δύει.

Επιτεύγματα & μελλοντικά πρότζεκτ:

  • Πεζοπορική διάσχιση της οροσειράς της Πίνδου το 2018 από ξεχασμένα και χαμένα μονοπάτια (600χλμ, με 35.000D+, πάνω από 12 κορυφές, σε 15 μέρες).
  • Tor des Geants 2019 (350χλμ, με 27.000D+, τερματίζοντας ως η πρώτη γυναίκα από όσους Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν εκεί ποτέ.
  • Himal Race 2021, αγώνας super ultra-trail 30 ημερών στα Ιμαλάια του Νεπάλ (900χλμ, με 40.000D+)